Tort Kiss

de Lily_Musat in Torturi, 24 Ian 2011 | 11595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foile de cacao:
  • 6 galbenusuri,
  • 120 g zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 170 g faina
  • Ingrediente pentru blatul cu mac:
  • 6 albusuri,
  • 1 lingura apa,
  • 120 g zahar,
  • 3 linguri mac,
  • 3 linguri faina.
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie,
  • 3 linguri zahar,
  • 350 ml lapte,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 150 g margarina Rama,
  • 250 ml frisca,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 lingurite de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kiss:

Cum se fac foile de cacao: (3 foi)

Zaharul se freaca cu galbenusurile pana se dizolva complet si se adauga uleiul treptat. Cacaua se amesteca cu faina si cu praful de copt. Se va forma un aluat care se imparte in 3 si fiecare parte se intinde cu facaletul in diametrul formei pe care o avem (cea in care facem blatul de albusuri cu mac). Eu am intins in diamentru de 26 cm si le-am copt pe hartie de copt. Se baga foile pe rand in cuptor si se coc cca 12 minute la 150 grade pe gratarul din mijloc.

Cum se face blatul de albus cu mac:

Batem albusul spuma adaugam si apa, zaharul, faina care a fost amestecat in prealabil cu macul. Se coace in forma cu inel detasabil de 26 cm diametru cca 30 min.

Cum se face crema de vanilie ... si cacao:

Se pregateste budinca (asa cum scrie pe plic), pe foc foarte mic, sa nu se lipeasca, se adauga in budinca (pe foc) ciocolata alba, margarina si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp pregatin frisca. Dupa ce s-a racit bine crema incorporam frisca in ea cu mixerul. Impartim crema in 2, intr-o parte adaugam cacao.

Montarea tortului:

Punem un blat de albus cu mac, apoi crema de cacao, punem blat de cacao, crema de vanilie si tot asa alternam.

Pe deasupra am ornat cu frisca, nuca macinata si cu marginile de la blatul de cacao care mi-au ramas, pisate bine pana s-au facut ca o pudra, deoarece am taiat din ele ca erau putin mai mari fata de blatul de albus cu mac. Sa arate bine trebuie sa fie egale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kiss" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort special cu trei creme